8 april 2020

Innovation & Technology Engineer Benny Claes

Sinds 2 december is er een nieuwe job binnen Bewel. Met de komst van Benny Claes hebben we nu ook een Innovation & Technology Engineer in huis. Maar wat doet zo’n engineer? En wat gaat die juist doen voor Bewel? We stellen Benny en z’n job graag aan je voor.

Wat houdt jouw functie in?

“Mijn rol binnen Bewel is om processen makkelijker te maken aan de hand van de juiste technologie. De bedoeling is dat technologie onze medewerkers gaat helpen met taken,
zodat ze ook moeilijkere opdrachten aankunnen. Op die manier kunnen we iedereen kansen blijven geven. Ook de medewerkers die op sommige gebieden wat minder handig zijn.”

Hoe ga je dat doen?

“Om te beginnen ga ik Bewel tot in de puntjes leren kennen. Zodat ik zelf problemen en vragen kan ontdekken op de productievloer en kan nadenken over een oplossing. Daarnaast ga ik vooral kijken hoe wij nieuwe opdrachten makkelijker kunnen maken met de hulp van technologie. Zo kunnen we in de toekomst veel meer verschillende klanten gaan helpen. Ook degenen die aankloppen met een moeilijkere opdracht. Verder ga ik kijken welke hulpmiddelen er al op de markt bestaan. Dat doe ik door contact te zoeken met verschillende organisaties die zich met die hulpmiddelen bezighouden.”

Waar ben je op dit moment mee bezig?

“Op dit moment ben ik bezig met een lichtbegeleidingsproject voor onze elektromontage-afdeling. Dat houdt in dat een computersysteem stap voor stap uitlegt welke handeling je moet doen. Met tekst en beeld. Een beamer duidt aan welk materiaal je voor elke stap nodig hebt. Nadien controleert het systeem of je het juist hebt gedaan en mag je door naar de volgende stap. De bedoeling is dat ik de verschillende mogelijkheden van dit project verder ga onderzoeken. Daarnaast ben ik momenteel vooral mijn netwerk aan het uitbreiden en aan het zoeken naar nieuwe oplossingen om onze medewerkers te helpen.”

Wat vind je het leukste aan je job?

“Het is enorm veelzijdig en elke werkdag ziet er wel anders uit. Bewel heeft heel wat vestigingen en enclaves die verspreid zijn over heel Limburg. En ik vind het enorm interessant dat ik die allemaal mag leren kennen. Bovendien is het fijn dat ik iets nieuws kan voorstellen binnen Bewel, en zo het kennen en kunnen van onze medewerkers kan vergroten.”