22 april 2020

Hugo Borgions laat Bewel lachen als Hupo de Clown

“Ik ben begonnen met mijn hobby op de Jeep Run in Leopoldsburg. Daar zochten ze een clown, maar die vonden ze niet meteen. Dus toen heb ik dat als grap gedaan. Ik vond dat toen zo leuk, waardoor de interesse is beginnen te groeien. Nadien heb ik geleerd om ballonfiguren te maken en heb ik mij aangesloten bij een goochelclub waar ook clowns bij zitten. Zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Van clown tot goochelaar

Vandaag trekt Hugo vooral zijn clownspak aan op verjaardagsfeesten, communiefeesten en braderieën en werkt hij ook al een aantal jaren voor de Special Olympics. “Ik sta wel vaker op een podium”, vertelt hij. “Soms neem ik mijn grote telefoon mee of speel ik muziek met mijn accordeon. Maar daarnaast maak ik ook ballonfiguurtjes en tover ik soms konijnen uit mijn hoed. Ik ben dus eigenlijk zowel een clown als een goochelaar. Die combinatie vind ik geweldig. Want als er iets misgaat, dan kan ik er als clown altijd mee lachen. Zo is bijvoorbeeld ooit eens mijn gebit op de grond gevallen terwijl ik aan het optreden was. Niemand heeft toen gemerkt dat dat eigenlijk niet bij de act hoorde (lacht).”

Mensen verbazen

Wat Hugo het fijnste vindt aan zijn hobby? “Dat ik mensen kan verbazen en gelukkig kan maken op een simpele manier. Je ziet ze echt stralen als ik optreed. Wanneer ik de glimlach van de mensen zie, dan weet ik dat ik dit nog lang wil blijven doen.”

Toekomstplannen

Hugo heeft dan ook nog heel wat mooie plannen voor de toekomst. “Een van de dromen die ik heb als ik op pensioen ga, is om zorgclown te zijn”, besluit hij. “Een zorgclown treedt op in rusthuizen voor oudere mensen. Ik zou het geweldig vinden om een lach op hun gezicht te toveren.