11 juni 2020

Hoe koop je de perfecte schoen voor 4.000 voeten?

2.000 collega’s, dat betekent dat er 4.000 Bewel-voeten zijn. En aangezien veiligheidsschoenen verplicht zijn op de werkvloer, heeft iedereen een paar nodig. Dit jaar voegen we dan ook een nieuw model toe aan ons gamma. Maar hoe doe je dat? Eén type veiligheidsschoenen kiezen voor zoveel verschillende voeten? Want het is niet alsof we 2.000 schoendozen kunnen terugsturen als de aankoop tegenvalt...

STAP 1: WETEN WAT WE WILLEN

Er zijn honderden, zelfs duizenden verschillende veiligheidsschoenen. Daarom bepaalt onze preventiedienst eerst wat we precies nodig hebben. Welk werken voeren we allemaal uit? En welke risico’s zijn daaraan verbonden?

Aan de hand daarvan kiezen we de schoenen die tegen die risico’s beschermen. Dat doen we aan de hand van de zogenaamde S-klassen. S staat voor Safety, wat veiligheid betekent. Er zijn zes S-klassen. Hoe hoger de klasse, hoe veiliger de schoen.

Wij hebben klasse 3 nodig. Alle lagere klassen, zijn niet geschikt voor ons.

Daarna beoordelen we de overgebleven schoenen op onder meer kwaliteit, stevigheid en prijs-kwaliteit. Ook belangrijk – ja, toch wel, modebewuste collega’s! – is of ze er mooi uitzien.

STAP 2: DE EERSTE KLEINE TEST

Na de eerste stap blijven er zo’n vijf verschillende schoenen over. Die doen onze preventie-adviseurs een tijdje zelf aan. Zo testen ze de kwaliteit en het draaggemak in de praktijk. Zijn de schoenen na die periode nog altijd als nieuw? Zijn ze makkelijk aan te doen? Fijn om mee te stappen?

Zo testen we schoen per schoen. Tot er één paar overblijft...

STAP 3: DE FINALE

Van dat ene paar bestellen we dan enkele dozen. Om ze door verschillende collega’s drie maanden lang te laten testen. Daarna vragen we hen om hun mening. En bekijken we al die schoenen van dichtbij om te zien hoe ze die drie maanden hebben overleefd.

Pas als al die collega’s tevreden zijn én de schoenen zelf er nog oké uitzien, pas dan zijn we zeker. Zeker dat dit de schoen is die perfect is voor ons.

STAP 4: 2.000 PAAR SCHOENEN, ALSJEBLIEFT

Dan is het ten slotte aan onze aankoopdienst. Zij plaatsen de bestelling. Waarna de nieuwe schoenen arriveren in ons magazijn... Klaar om verdeeld te worden.

HET BESTE PAAR VOOR IEDEREEN

Waarom bestellen we niet gewoon de vorige schoenen opnieuw?

Omdat wij jou de best mogelijke schoenen willen aanbieden. Elk jaar komt er wel een model uit dat beter beschermt, steviger én mooier is! Onze nieuwe standaard schoen is erg veilig. Hij heeft een versterkte neus en zool. Daarnaast kan hij ook tegen water. Ten slotte ziet hij er ook veel beter uit dan ons vorige standaard model.

Waarom hebben we verschillende modellen?

We hebben verschillende soorten veiligheidsschoenen in ons gamma. Naast het standaardmodel, zijn er bijvoorbeeld ook schoenen speciaal voor een bepaald type werk. Werk dat meer risico’s inhoudt en dus om nog stevigere schoenen vraagt.