8 november 2018

#goedinjevelbijBEWEL

“There is no health without mental health”, zegt de Wereldgezondheidorganisatie. Van 1 tot 10 oktober 2018 stonden we bij Bewel stil bij het belang van veerkracht, want we willen dat onze medewerkers zich goed in hun vel voelen, dat ze kleine of grote tegenslagen kunnen verwerken en dat ze mentaal sterk staan.

Goed in je vel zitten is belangrijk voor iedereen. Want wie zich mentaal goed voelt, kan zijn talenten ontplooien, gaat beter om met dagelijkse stress en belangrijke levensgebeurtenissen, kan productief en vruchtbaar werken, en draagt meer bij aan de gemeenschap. Daarom organiseerden we een tiendaagse onder het motto #goedinjevelbijBEWEL.

Fitheid zit ook in je hoofd

Deze tiendaagse maakte onze mensen bewust van het belang van een goede fysieke én geestelijke gezondheid. We organiseerden een aantal acties die aanmoedigden tot meer fitheid in je hoofd. Kwamen onder andere aan bod:

  • gezondheidssessies ‘voel je goed, zit goed’
  • inspiratiesessies ‘plezier in je werk & geven doet groeien’
  • vormingsactiviteiten rond maatschappelijke kwetsbaarheid
  • omgaan met psychische problemen
  • een goed-gevoel-muur

De afsluiter was onze eigen Bewel-complimentendag. Alles sloot perfect aan op ons jaarthema “Bewel Beweegt”, waarin we aandacht hadden voor fitte werknemers. Niet alleen fysiek (stappen-clash 2.0 & Warmathon), maar dus ook mentaal.

Ook in de toekomst aandacht voor veerkracht

Met de tiendaagse #goedinjevelbijBewel wilden we ons steentje bijdragen om het taboe rond psychische problemen te doorbreken en onze werknemers te stimuleren om hun eigen veerkracht te vergroten. De positieve reacties die we na afloop opvingen, motiveren ons alvast om hier in de toekomst nog verder op in te zetten.