22 januari 2019

Fanny’s Keuken – Detox spinazietaart

Lekker, gezond én voordelig koken? Het kan. Fanny – in het dagelijkse leven monitrice op de enclave bij Panasonic – is de werkuren een meer dan verdienstelijke hobbykok. Ze deelt steevast lekkere gerecht die je met een beperkt budget kan klaarmaken. Bovendien geeft onze chefkok tips om gezond én budgetvriendelijk te winkelen. Vandaag houdt Fanny het lekker licht met een spinazietaart om de overdaad van de feestdagen te compenseren. Smakelijk!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 gr. spinazie

  • 4 eieren

  • 300 gr. geraspte pecorino

  • 1 ui

  • 1 rode paprika

  • 2 teentjes look

  • boter

  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de spinazie 4 minuten en duw het vocht eruit.

  2. Snij de paprika in kleine blokjes.

  3. Doe de boter in een pan en bak de ui samen met de geperste lookteentjes (heb je geen lookpers, dan kan je ze met een mes pletten).

  4. Voeg er dan de spinazie en de paprika aan toe.

  5. Laat 3 minuten bakken.

  6. Klop de eieren los en doe er de gemalen kaas en peper en zout bij. Voeg dit bij de groenten.

  7. Smeer een taartvorm in met boter en giet hier alles in.

  8. Zet 20 minuten in de oven op 180°C.

  9. Klaar? Haal de taart uit de oven en laat nog 5 minuten rusten voor ze uit de taartvorm te halen.

  10. Serveer met een salade.

Tip: Is dit teveel om in één keer op te eten? Je kan deze taart nog altijd per stuk invriezen.